Všemi smysly

Probuď své smysly a nadechni se do života.

Pojď se v jemnosti a lehkosti napojit na sebe, své smysly a prohloubit spojení se svým tělem. A to vše s pomocí vlastního dechu, modrého čaje a živé hudby.

Odpolední setkání bude o užívání si přítomného okamžiku, relaxaci, navrácení pozornosti do svého nitra, vypnutí hlavy a zcitlivění. Dovol si dechem v sobě rozproudit radost, živost a kreativitu. Dodej svému každodennímu životu barvy a vnímavost.

Vědomé dýchání je jemnou, ale silnou dechovou technikou umožňující dostat se do hlubších vrstev vědomí, jež skrývají obrovský transformační potenciál a uvědomění. Zároveň dovoluje vědomé zastavení, zpřítomnění a prožívání fyzického těla.

Spojením vědomého dýchání a hlasem vedené a hudbou doprovázené meditace vzniká neopakovatelný zážitek, který máš po celou dobu ve svých rukou. Můžeš si tak intenzitu prožitku regulovat sama podle svých momentálních potřeb. My Tě budeme po celou dobu provázet, držet Ti prostor a podporovat Tě.

Cesta s dechem je jemnou bezpečnou seberozvojovou a objevovací technikou, která Ti pomůže:

  • svobodně se nadechnout a projevit,
  • spojit se se svým tělem,
  • probudit své smysly, citlivost a tvořivost,
  • užít si bytí v přítomnosti,
  • uvolnit se a zrelaxovat,
  • dostat se z hlavy,
  • vnést do života lehkost, jemnost a jasnost,
  • radovat se z maličkostí,
  • potkat stejně naladěné duše,
  • a mnohé další.

Co tě čeká?

Čeká Tě sobotní odpoledne se spojeným vědomým dechem a čajovým dýchánkem doprovázené živou meditační hudbou.

Breathwork je dechovou ceremonií, cestou do vlastního nitra skrze vědomý dech. Umožňuje hluboké napojení na úrovni fyzické, emoční, spirituální a duchovní. Hluboké transformační dýchání osvobozuje mysl a navozuje rozšířené vědomí, jež nabízejí jiný pohled na svět, situace, i tebe samotnou. Dýchání otevírá srdce, zpřístupňuje emoce, vynáší napovrch zdánlivě skryté, prohlubuje spojení s vyšším Já a mnohé další.

Modrý čaj je kouzelný nápoj z květů klitorie ternatské, který dokáže překvapit nejen svou nádhernou barvou. Motýlí hrachový květ obsahuje široké spektrum látek prospěšných pro lidský organismus. Hojně se využívá v ajurvédské i tradiční čínské medicíně. Blahodárně působí na kondici mozku a pozitivně působí na nervovou soustavu. Odstraňuje úzkost a napětí, zklidňuje a uvolňuje tělo i mysl a přispívá k emoční stabilitě. Za pozornost stojí protizánětlivé účinky, schopnost zpomalit přirozené stárnutí buněk a kromě jiného dodává pokožce a vlasům vitalitu. Připisují se mu i afrodiziakální účinky.

Handpan je hudební nástroj s magickým zvukem. Každá jeho část hraje jiným tóne a při bubnování oběma rukama se line uklidňující kombinace zvuků a tónů, která vnáší absolutní klid a harmonii do lidské mysli. Jde sice o nejmladší kovový nástroj, ale jako by v něm byl skryt celý vesmír.

Pro koho?

Kurz je určen pro všechny dospělé ženy, které chtějí poznat samy sebe, odpočinou si od povinností všedního dne a dopřát si čas samy na sebe. Na své si přijdou i něžná stvoření, která chtějí vědomě pracovat s dechem, se svými emocemi a energií, nebo ty, jež by rády zkusily něco nového.

Cestou dechu Tě provede

Šárka Lipovská

Jmenuji se Šárka Lipovská a jsem certifikovaná breathwork facilitátorka v mezinárodní škole Breathing Space. Jsem umělkyně s láskou k přírodě, umění a dechu.

Dech je pro mě kouzelným průvodcem na cestě za sebepoznáním, životním přítelem, který se mnou kráčí den, co den, když jsem připravena naslouchat, je mým moudrým učitelem a rádcem jindy je mi kotvou pro tady a teď či naopak urychlovačem.

Šárčinu tvorbu najdeš pod značkou Kouzlo dechu.

Marcela Bezoušková

Mé jméno je Marcela Bezoušková. Jsem malířkacestovatelka a certifikovaná breathwork facilitátorka v mezinárodní škole Breathing Space.

Dech je moje láska na první pohled. Miluji, že zasahuje do všech součástí života. Miluji jeho přirozenost a jednoduchost. A možná právě proto s ním jde zažít tolik dobrodružství. A já jsem dobrodruh srdcem i duší!

Marcela tvoří pod značkou Dechem Láskou.

Důležité informace:

Kdy: sobota 9. 11. 2024 15:00 až 18 hodin

Kde: Brno, Yoga & Vision center Brno

Cena: 1.111 Kč hotově na místě

Místa jsou omezená, prosím přihlašujte se.